Sunday, 31 March 2013

friendzone

*dengar lagu*

song : BAHAGIAMU DERITAKU
by : HAFIZ AF

ada macam sedih sedih tak bila dengar..ker boring???atau fedup..tak suka..mohon tekan butang pause..serabut bunyi-bunyi???mohon blahhh.. #ehhhhh

ekceli..ekceli..ekceli..macam terkene jer lagu nie kat aku..kes pipah lahh niee yang perkenalkan ala ala promote kat aku..then aku terus bukak MV..dan bila tengok..sedih ler pulak..why promote lagu sedih sedih kat aku..bagi lahh lagu yang mampu buat aku lompat-lompat ker??hahahaha

aku tahu maksud kau tuju kat aku lagu niee..sebab nak suruh aku sedar kan??

"FRIENDZONE"

huh!!!ape nie zon kawan??kawan sajer dibenarkan masuk ker sini ker???

ohhh...tidak sama sekali...akceli..friendzone nie sejenis ape hentah..hurmmm..macam mane hah..hurmmm..nak terang pun susah niee..hurmmm...alah korang search google jer boleh???hurmmmm...

alah bila korang tengok video klip rasenyer boleh paham kot..

"mengisahkan 3 orang sahabat baik..dua orang lelaki dan seorang perempuan..sampai suatu masa apabila dua-dua lelaki tersebut suka kat perempuan yang sama..dan perempaun itu hanya memilih salah seorang daripada mereka...yang seorang lagi hanya anggap sebagai seorang sahabat baik"

bila kita berkawan baik dengan berlawan jantina..mesti ada jugak TERperasaan suka tuh...kecuali korang memang betul-betul kawan yang tak kisah akan perasaan masing-masing..rasenyer sebelum-sebelum nie aku pernah mention..lelaki dan perempuan ada magnet yang kuat...

friendzone nie macam kita suka kat dia..tapi dia just anggap kita tak lebih dari seorang kawan..sedih kan??pilu kan??tersiat kan?? 

status 'kawan baik' tu tak pernah wujud dalam hidup aku,sebab aku tahu, 'kawan baik' tu la yang akan buat kita kecewa dan menyakitkan hati kita in the end.Sebab tu aku lagi suka berkawan je dgn semua (hadzrin aqmal, 2013)

ok copy paste jap ayat dia..mohon jangan marah..hewhewhew..sebenarnya aku suka post dia nie..dan sangat sangat sangat lahh bersetuju...

keep it mind..

bila aku rapat dengan seorang lelaki..aku cuba buang perasaan yang berkaitan jauh-jauh..tak kan kau tak penat ummi..dah banyak kali terjadi kot..dan kau nak pekara yang sama berlaku berulang-ulang..mohon ummi sedar..mohon ummi sedar..mohon ummi sedar...

aku : sorry..aku tak mampu nak nafikan perasaan aku..

dia : salah kau ummi..kau yang membiarkan perasaan tuh yang kawal kau...

aku : dah kalau dia yang cuba rapatkan diri..cuba jadi caring..cuba jadi seolah-olah dia tuh someone yang always ada untuk aku...camno aku tak boleh jatuh wehh???

dia : stay away from him..it's the better way i guess..

*tak ada kene mengena dengan mana-mana pihak*


if one day..aku cuba jauhkan diri...aku cuba diamkan diri..aku cuba senyapkan diri..aku harap kau paham kenape aku bertindak sedemikan..sekian..

i'm sorry..aku cakap aku selalu forever alone kan??now i'm not!!

adalah seorang budak niee..dulu aku tak pernah rapat dengan dia..aku jadi rapat kes TWITTER..see..how twitter function..hewhewhew...sebab dah selalu loyar buruk..dan selalu mengedik dengan dia..aku jadi selesa dengan dia..btw dia banyak tolong aku...dia banyak teman aku..dia banyak banyak banyak berkorban as a friend...dia jugak banyak bagi pandangan dan nasihat..walaupun kadang-kadang aku masih degil tak nak dengar..walaupun ajaran dia sesat...walaupun kadang-kadang dia BLUR..walaupun aku penat nak terangkan satu-satu...walaupun dia selalu jer typo..tapi aku sayang dia..terima kasih PIPAH..

*mohon tahan air mata tuh..buruk sangat aihh kalau menangis..tacing tak??tacing tak??*
pipah suka tiru aku! hahahaha
teka lah mana satu aku??mana satu pipah??





Saturday, 30 March 2013

ape lagi nie??

aku sering persoalkan..kenape sem nie banyak sangat masalah yang aku kene hadapi dan tempuhi..mai gad! aku rase aku tak cukup kuat..

manusia tak pernah bersyukur..tak pernah puas..tak pernah diam..tak pernah itu dan ini..setiap benda ada jer yang nak diungkit..yang nak dikritik..yang nak dikata..yang itu dan ini...alahai..

tapi aku kene cekal..aku kene tabah..aku kene kuat...

apabila hujan lebat di luar..aku termenung..menyaksikan kelebatan curahan hujan yang turun..i wish that aku nak berjalan dalam hujan biar orang tak nampak yang aku sedang menangis..

ape lagi nie??

cukup buat aku jatuh kali nie..menangis dan tertidor..bangun dalam keadaan mata bengkak..keberatan hati untuk ke kelas..kemalasan aku nak study..Ya Allah..kenape dengan aku nie???

tapi...

aku masih beruntung..ada orang yang masih take care..ada yang masih caring..ada yang masih bertanya..TERIMA KASIH...

~

ketegangan berlaku atas kesilapan yang kecil..kadang-kadang mulut niee tak berbayar..jari nie tak terikat..ikut sedap hati menembak kata-kata yang tak sepatutnya dikeluarkan..manusia tak lepas dari kesilapan..tak semua sempurna..tak semua betul...tak semua itu dan ini..

korang memang suka erh gaduh-gaduh??marah-marah??sangka buruk??paksa-paksa??

semakin aku fikir..semakin otak aku terbakar..tercabut satu-satu skru-skru yang ada..mai gadd!!

SAYA SAYANG OTAK SAYA

~

seriusly aku terkejut bila call mama dapat tahu abang aku masuk hospital..abang aku yang paling aku rapat..yang paling masuk air dengan aku..yang paling always tak leh jumpa asyik nak gaduh jer dopolohpatjam...dan yang paling aku sayang mybe..dan aku risau aku tak  sempat nak jumpa dia..='(

tapi alhamdulillah..dia dah selamat dioperate dua kali..ada sedikit ketumbuhan di bahagian mata..
tapi aku tak nak dengar lagi berita-berita yang sedemikian..please??

Ya Allah kuatkan aku..

masuk hari nie dah masuk sebulan lebih aku kat sini..why i'm here..aku kat sini berjihad menuntut ilmu Allah..ingat tujuan kau datang sini ummi..bukan untuk cari pasal..bukan untuk berfoya-foya..bukan untuk mengata, mencaci, memaki, cari gaduh dan etc...bukan untuk kau membuang masa..bukan itu dan ini..

sebenarnya..aku sangat sangat sangat rindu mama dan abah..rindu abang-abang aku..rindu rumah dan bilik..rindu serindunya..tapi rindu ini terpaksa di tahan..demi mencapai sebuah cita-cita even hari-hari merungut..kenape aku di sini??kenape dan kenape???

aku masih insan yang mampu persetankan kata-kata orang..tanggapan orang terhadap aku..muka masih mempamerkan riak yang selumber..dan seakan menipu..gelak ketawa..lagi FAKE!!

hati berkocak..bibir bergetar..mata berkelip-kelip menahan air mata dari tumpah..aku tak nak orang pandang aku lemah..sebab tuh aku kene tunjuk aku kuat kan..sekuat mana aku???

~

test...assignment...bertambah...penat...otak...aku...nak...fikir..nie..semua...someone...please..help...me...out..of...this..bloody...problem...


setiap minggu di ladang

projek litar elektrik!
projek loceng finally done!






Tuesday, 26 March 2013

the climb

                           "The Climb"

I can almost see it.
That dream I'm dreaming, but
There's a voice inside my head saying
You'll never reach it
Every step I'm takin'
Every move I make
Feels lost with no direction,
My faith is shakin'
But I, I gotta keep tryin'
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down, but
No I'm not breaking
I may not know it, but
These are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep goin',
And I, I gotta be strong
Just keep pushing on, 'cause

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

Yeah

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

Yeah, yeah

Keep on movin'
Keep climbin'
Keep the faith baby
It's all about, it's all about
The climb
Keep the faith, keep your faith, whoa

~

terima kasih kawan..
mampu buat aku terus bangkit..
tersenyum..
tergelak..
terima kasih sekali lagi..

PIPAH..
IZZATIE..
ALYA MYRA..
KAK SUHA..
IRRA..
MIN..
SARAH..

korang keep give me semangat untuk aku terus berjuang..

I LOVE YOU ALL GUYS!

Saturday, 23 March 2013

today i'm sad

aku tak kuat...
air mata jatuh lagi...
aku kalah..
perlukan masa untuk pulih...
kbai..


Monday, 18 March 2013

i love PD

i love PD so damn!
i love bebudak first year BPSRT..
i love hanging around with you guys..
i love you..
i love you two..
i love you three..










tak suka ='(

hanya lagu yang menjadi ingatan...
hanya lagu yang menjadi kenangan...
seandainya masa itu kembali semula...
inginku memiliki lebih dari itu...

lagu dah lama..
i guess..
tapi tetiba ingin mendengarnya beberape kali...
kenapekah????
mungkin tersemat sesuatu dalam lirik...
padahal dah pernah dengar sebelum nie...
tapi diabaikan...
mungkin baru terperasan disebalik lirik-lirik..

it's talking about perpisahan...
aku tak suka..
tak suka apa???
lagu yang boleh buat air mata aku jatuh..
seriusly aku rindu kawan kawan kawan kawan kawan aku...
aku paling rindu family aku sssoooo damn!!

just leave me alone...
i want to be alone..
sorry..
my bad..
aku teruk..
sangat-sangat...
abaikan orang sekeliling...
sorry again...

dulu kita satu jiwa..
satu impian...
susah dan senang kita bersama...
namun itu semua..
hanya sementara...

kata-kata hanya lirik...
tiada ape yang dapat mengubah lirik itu..

kehidupan dikelilingi manusia yang ingin mengejarkan kesempurnaan diri..
terlalu...
sampai hati orang dibiarkan terluka..
terhiris..
terpedih...
mana kata-kata manis yang diungkapkan...

jangan terlalu rasa diri tuh bagus..
jangan terlalu rasa diri tuh hebat..
semampu mana...
sekuat mana...
hidup ibarat roda..
kejap di atas..
kejap di bawah...

hanya mampu tersenyum..
melihat kebahagian orang lain..
kesenangan orang lain..

manusia sangat pandai berlakon..
it's nothing happen walaupun getaran hati yang sangat kuat mampu mengetap bibir...
dup dap dup dap..
jantung normal..
tapi masih kencang...
tapi hati????
dalam kegembiraan aku menangis dalaman..
orang selalu cakap..
kau tak rasa ape yang aku rasa...
ape yang kau rasa???

aku antara manusia hipokrit yang sangat pandai berlakon..
boleh memiliki award..
sampai boleh melupakan masalah keliling pinggang dan tersenyum...
come on!!
no live kalau asyik memikirkan masalah..
kalau fikir tak usaha tak guna..
ambik masalah campak dalam tong sampah..
tak guna...

termenung..
berfikir...
bercakap dengan diri sendiri...
berfikir lagi..
kuatkan diri...
saban hari aku lakukan..
tak pernah bosan..
tak pernah fedup..
aku lakukan untuk diri sendiri...
dan perlukan sokongan orang sekeliling...
tapi bukan senang..

sekarang aku cuba rapatkan mata untuk tidor seperti biase..
hurmmm...
abaikan...
kene cuba..




Thursday, 14 March 2013

#2 i'm sorry

*bangun pagi*
*hidung tersumbat*
*suara sengau*
*sampai kelas lambat*
*tunggu 15 minit*
*kelas batal*
*kegilaan apakah???*
*tapi berjaya buat aku tersenyum sampai telinga*
*sarapan*
*balik bilik*
*tidur*
*bangun*
*online*
*boring*
*tak ada kelas sepanjang hari*

erkk??sebenarnya masih mencari lagu yang sesuai untuk diletakkan kat blog..setiap hari rase macam patut ditukar..like boring in the sky..tetiba jumpa pulak lagu yang mengingatkan aku kenangan di matrikulasi kedah..dear god..the only thing i have on you..hard kapak??layan jer..kihkihkihkih

bila kejadian aku melakukan aktiviti blogwalking atau blog jalan-jalan..macam-macam expresion yang mampu aku berikan..ada yang gembira..ada yang bengang..ada yang sedih..ada yang macam gedik..ada yang macam macam ada..pembloger..korang memang awesome!!!mampu memerahkan keringat otak untuk menyusun perkataan dan merajinkan diri untuk memicit-micit keyboard supaya terkeluar huruf-huruf di skrin...bagi aku ini bukan kerja yang mudah...tak der keje cari keje..

sumber inspirasi aku???owhh..keadaan sekeliling dah mampu memberikan aku insprasi untuk aku update sesuatu post..kadang-kadang post berulang-ulang..aku masih nak mention lagi..mesti korang fedup tahap gaban kan???kan aku dah bagitau..tak suka jangan bace..aku tak mempunyai hak untuk paksa korang baca blog aku..tapi korang wajib untuk singgah!!hahaha..amaran keras oleh UMMI AFIQAH..

kenape aku teringin nak buat blog??akceli..someone telah berjaya mencetuskan idea aku menghasilkan blog aku sendiri...dan apabila aku melihat keindahan kata-kata atau penyusunan ayat-ayat daripada pembloger yang aku kenal..aku teringin sangat-sangat nak jadi macam korang...aku pun nak orang kenal aku melalui penulisan aku...

seriusly..penulisan sangat menggambarkan diri seorang..

motif post kali nie???sebenarnya..post kali nie nak memohon sejuta kemaafan kepada semua orang yang mengenali aku..atau dengan tepatnyer lagi..maaf kepada sesiapa yang aku terpernah kata..terpernah kutuk..terpernah kondem dan adik beradik terrrrrr kat blog aku nie..sekali lagi..from deep of my heart i'm sooo soooorrryyyy... 

aku teruk!!

aku perlu peka dan aku perlu menjadi lebih sensitif dengan perasaan orang lain..so mulai hari nie..i will change..aku paham..bila marah..secara automatik jari menjadi semakin laju untuk menaip..mungkin secara tak sedar..kita dum dang deng kutuk orang sana sini..maaf sekali lagi..

dan aku nak mintak maaf kalau ada ilmu atau pendapat yang aku kemukakan sesat atau salah..aku budak baru belajar..kalau salah tolong tunjukkan..sebab tuh kita perlu ada pengkritik dalam hidup kita walaupun kadang-kadang mengkritik mampu menyakitkan hati..so always be positive dengan setiap kritikan..am i right???

tetiba aku rase blog post aku banyak benda yang merapu-rapu..tak ader perkongsian yang mampu membuat orang lebih berilmu..sorry..aku belum pandai nak capai ke arah tuh..aku just mampu..menceritakan ape yang aku rase..ape yang aku tak puas hati..ape yang terbuku di hati..kenape orang lain boleh tapi aku tak???in shaa Allah..one fine day..aku akan berubah ke arah yang lebih baik untuk kebaikan bersama..tak gitu??hewhewhew

aku harap..semeone will tegur aku kalau post aku jahat or kejam supaya aku lebih beware dan berfikir dua tiga kali kalau nak post sesuatu content..

gaya penulisan???penulisan aku just santai..boleh jer nak sampaikan dalam ayat yang begitu skema..macam sekarang....aku pun tak paham kenape aku jadi macam nie..mungkin disebabkan aku berlatih untuk bercakap dengan gaya bahasa yang lebih skema supaya aku boleh adapt situasi bakal seorang guru..ohh maiii..boleh kelu lidah aku kalau cemgini..hihihihi

kalau korang tak suka gaya penulisan aku..just let me know..ROJAK??pekara biase..mane-mane aku pergi tak sah kalau aku tak dengar orang cakap rojak..i mean cakap bahasa campur melayu dan english..bukan cakap nak jual "rojak" ok!! mohon cikgu bahasa melayu tegaskan anak murid supaya lebih mencintai bahasa melayu.. Cc : my abah..=)

tadi kata motif nak mintak maaf..yer lahh..nak mintak maaf lahh niee..sorry yerk! =)

~

maaf sebab dah tersuka kat kau...

Sunday, 10 March 2013

If You Know What I mean

post macam tak ader kene mengena dengan tajuk..PERSETANKAN!

satu program dah selesai..1001, 1002, 1003 program bakal meyusul..so tarik nafas panjang-panjang..kita bakal menyelam sambil minum air..ready or not..believe or not..just do it..

"if you know what i mean"

actually...korang tak puas hati ape hah dengan aku???kenape setiap benda aku buat..mesti disusuli dengan komen bagai...ok aku paham..mulut manusia tak leh nak tutup..tapi tapi tapi..BORING!

"if you know what i mean"

setiap langkah memerlukan langkah yang sangat berjaga-jaga..tambahan pulak orang yang menjadi pemerhatian...i mean bukan retis..tapi seseorang yang layak dibanggakan dengan result ala-ala gempak lahh konon..skema???bagi aku tak salah nak jadi skema..tapi ohhh please jangan jadi over skema..TERKONKONG!

"if you know what i mean"

jangan bagi harapan yang palsu..seriusly aku jatuh dan kalah lagi..please!!kawal perasaan kau..bukan masa yang sesuai kau nak pikir benda yang remeh temeh..lagi banyak pekara yang kau perlu fokus..sorry have to be hipokrit...FREEDOM!!

"if you know what i mean"

i hate to be alone???ingat kau sorang jer benci..sape jer yang suka sorang-sorang???cer mai habaq sket kat aku..nak atau tak..aku terpaksa hadapi kehidupan berseorangan..bukan aku boleh hidup seorangan tanpa bergantung kat orang lain..kadang-kadang aku perlu berdikari..yes!!just follow the flow..

"if you know what i mean"

walau engkau jatuh..jangan engkau lemah kerana hidup mengajar kita jangan cepat mengalah..bagi aku...penat + lelah + sakit + tension ada kemanisan disebaliknya..sebab benda-benda tuh semua kau akan hargainya..dan mohon hargai kesusahan orang lain..bukan lepas tangan atau just jeling-jeling semata..ikut hati macam nak makan orang..tapi pikir orang tak halal dimakan dan aku tak nak dicop sebagai kanibal.. =3

"if you know what i mean"

nie lagi satu..mohon pamerkan personaliti yang sesuai dengan diri anda..nie pakai kemain sopan + ayu + perempuan melayu terakhir..tapi hampeh..spoil..tak paham!!!seriusly..mengedik sana sini..menjerit sana sini..yang kau nie dah kenape???sakit AIDS??? =_="

"if you know what i mean"

tak romantik doee couple satu kelas atau satu kolej..tak boring ker asyik mengadap muka yang sama..kalau kahwin nanti..tak termuntah ker???hahaha..kalau mengandung memang lah muntah..ok out of topic..bukan hape..kitorang pulak nampak boring..kononlahh hidup semati..euuwwww..tak sweet..hahaha..cakap jer lah aku JELOUS kan??hihihihi

"if you know what i mean"

bawa aku pergi~~~~~



Friday, 1 March 2013

sem 2 begin now!

macam biase..bila semakin tinggi peringkat kita belajar..kepayahan sesuatu benda tuh semakin meningkat...begitu jugak dengan perbezaan sem 1 dan sem 2 aku..

owhh!! mybe i really miss my time table sem 1 dulu..kelas 8 pagi ada sehari dan kelas sampai khamis jer..sangat amat sungguh kalau nak dibezakan dengan sem 2 nie..like seriusly setiap hari kelas mula pukul 8 pagi..semput mak aihhh!!!

*tiup habuk-habuk kat blog..fuhhhhhh*

aku rindu nak post kat blog..tahap kegatalan aku menaep untuk blog aku semakin membuak-buak..tapi apakan daya..kesibukkan apakah yang melanda aku sampai tak ada mase diluangkan untuk diri sendiri nak bermanja-manja dengan blog???i almost forgot about you..blog..sorry "ker belakang sket"...

nie lah masalah..dalam kepala macam-macam nak tulis..bila nak mengadap..blank + blur + terkedu + terkesima + dan semua yang terrrrrrr....haishh...

aku langsung tak update perjalanan sem 2 aku kan??

jam kredit still same dengan sem 1 dulu..19 credit hour..sem 2 nie sedikit tough sebab ada amali di ladang..dan sangat memerlukan kerja tenaga kasar manusia untuk menjayakan amali dan projek..nanti aku bakal update dari semasa ke semasa hasil kerja ladang kitorang..

kadang-kadang aku tak paham..sebenarnya aku nie nak jadi cikgu ape hah???menanam aku buat..buat litar elektrik pun aku buat..masak apatah lagi..menjahit dan bersolek..kaunseling dan bimbingan pun aku belajar..tambah perniagaan lagi..hentah..cikgu flexible kot..

mungkin ada yang almost forgot..aku nie ambik kos ape erh???

"BACHELOR PENDIDIKAN SAINS RUMAH TANGGA" minor in KEMAHIRAN HIDUP

korang pikir lah sendiri aku nie bakal cikgu ape..the end!!

bila dengar kos nie..aku macam dah agak respon korang..

"nak jadi isteri misali erh???"

"bila nak berumah tangga???"

"mesti korang belajar masak kan???"

dan lain-lain lagi...

aku hanya boleh tersenyum..tak kisah tanggapan korang untuk kos aku..yang penting aku belajar...yes!!aku yang belajar..tak kira betape peliknya korang rasa for my course..tapi aku try my best graduate sebagai seorang yang berjaya..not only berjaya di dunia..tapi juga di akhirat..dan mampu menjadi seorang pendidik untuk generasi akan datang..

*pedulikan rojak aku*

aktiviti kolej macam cendawan tumbuh selepas hujan..if you know what i mean..aku bukan gedik nak sertai semua aktiviti kolej..tapi aku buat untuk pengalaman..pengalaman aku untuk terus bersosial dengan orang sekeliling..atau dengan bahasa pendidikannya membentuk dan mengekalkan kemahiran insaniah dalam diri..cewaahhh~~ *skema dooee*

tapi satu jer aku mintak..please hargai hasil kerja orang lain..orang lain tunggang terbalik korban masa dan tenaga buat sesuatu tapi korang buat acah tak acah jer...rasenyer tak perlu lah nak mention..harap korang boleh paham dengan sendiri yerk!!!rase semua boleh paham bahasa melayu kot..kalau tak paham lagi..aku bakal translate ke bahasa thailand atau sepanyol..sekian.. =)

trnskrip exam dah dapat! alhamdulillah..