Saturday, 27 April 2013

rindu blog~~~~

sorry!!!dahh masuk hari-hari yang membuzykan..

tak sempat nak update..

hari-hari bukak sebab nak lepaskan rindu...

so will be update ASAP bilaaa dahh banyak masa free..

enjoy jer lahh dengar lagu kat sini...

terima kasih sebab sudi singgah.. ='D

Tuesday, 9 April 2013

KPO 1

aku sebenarnya bukan tak suka nak sertai kem bagai niee..ekceli aku tak suka terikat dengan PERATURAN..repeat it again..PERATURAN..

dari dulu hingga sekarang..aku antara manusia yang anggap PERATURAN dicipta untuk dilanggar..bukan  untuk diikuti..kau MAMPU???

ok lah..PERATURAN dalam kehidupan adalah sangat sangat sangat sangat penting..kalau tak ada PERATURAN..mau hidup nie haru biru..tunggang terbalik..hiruk pikuk..kacau bilau..ape lagi hah???

aku suka aktiviti yang mencabar..yang extreme..yang mampu buat bulu roma meremang..yang mampu buat ramput terpacak..baru nampak macho..taiko..tak giteww???

disebabkan rase keterpaksaan..sebab tuh buat benda semua rase macam tak kene..pastu dopolohpatjam nak emo bagai...nak complain tuh niee..nak keji..nak kutuk..nak maki..nak perli...ok abaikan..

dalam diam..banyak input sebenarnya kita dapat tanpa sedar...kan???kan???kan???

1. jadi profesional

nie ayat yang first aku dengar...jadi profesional..setakat mana korang nak pakai pembaris bermeter meter nak ukur setakat mana profesional yang dimahukan...bagi aku senang...jangan campurkan emosi + kata-kata  secara sekali gus..maknanyaa..jangan libatkan personaliti korang sebagai seorang yang bertanggungjawab dan sebagai seorang kawan..

sebab jadi profesional..kami masih melakukan aktiviti-aktiviti walaupun rasa keterpaksaan..kami tak boikot kan??kami tak mengamuk kan??kami tak wujudkan kogres kan??adakah kami tak cukup profesional??

2. jangan cari kesalahan orang lain

betol..aku setuju..jangan asyik nak menunding satu jari kat orang lain sedangkan empat jari lagi mengadap kita..so how come asyik nak sembunyikan kesalahan diri dan membocorkan kesalahan orang lain..

ok..walaupun dah terang tang tang kesalahan orang lain nampak dengan mata kasar..kalau itu mampu untuk memuaskan hati orang lain..alangkah lebih baik mintak maaf..dan mengaku kesalahan diri sendiri..senang..tak payah nak kaitan isu itu dan ini..semakin dibiarkan..semakin menjadi-jadi pulak...

3. sabar

sesungguhnya sabar itu indah..tapi aku tahu..setiap manusia ada batas-batas kesabarannya..tapi selagi mampu bersabar..mohon bersabar..mohon sangat-sangat..

diorang sajer nak saikokan kita..sebab tuhh teetttttttttttttttttttttt jer...so bersabar dan tersenyum..tak cukup indah lagi ker???ok sengih menampakkan gigi..tak nampak kita tengah bahagia ker???ok gelak guling-guling...

4. kerjasama

boring boring boring..benda sama jer nilai dapat kat mana-mana pun..kemahiran insaniah pun terselit benda alah nieee...kalau tak der kerjasama memang tak kan jadi sesebuah kem..tak giteww???

so antara merit or kawan???aku memang lahh pilih kawan..ada apa dengan merit yang dihebohkan-hebohkan sangat tuh???kalau nak stay kolej kumpul lahh merit..kalau yang tak nak kumpul merit tuhh..buang jer kolej..tak payah nak amaran bagai..senang!

5. eratkan sillatulrahim

dalam banyak banyak banyak nilai..aku paling suka part niee..korang tak tahu kan..selama niee jumpa kat kolej or dalam bas or kat kafe or on the way jalan nak gi kelas..jumpa budak kolej tapi langsung tak tegur..kadang-kadang yang tak senyum pun hader..mungkin gigi patah kot kalau senyum..mybe! hahahaha

ekceli..aku join event-evet yang ada sebab benda niee lahh..sebab nak kenal orang sekeliling kita..selama nie kita syookk sangat kata dia niee sombong lahh..hidung tinggi lahh..tahik hidung masin lahh..padahal tak kenal maka tak cinta..

so secara langsungnyaaa..keakraban akan bertambah..mungkin lepas niee jumpa boleh tersenyum..paling kurang pun just say hai kalau dahh berat sangat mulut tuhhh..senang!

KEM PEMANTAPAN ORGANISASI 1 di DUSUN ECO BENTONG, PAHANG sangat awesomeness!!

terima kasih kat semua kawan-kawan terutamanya TEAM DURIDA..naim, aneff, zuhair, kak al, kak farah dan kak shima..korang memang sporting habess...dan tak lupa jugak kat semua fasi-fasi yang ada dan turut membantu specially for kak sue dan abang pojiee..dan tak lupa lupa lupa kat pengarah program + bonda + felo dan semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung..

I'M SORRY FROM DEEP OF MY HEART KAT KORANG SEMUA JIKA ADA TERASA + TERSALAH + TERSILAP.. ^_^