Thursday, 31 October 2013

Disebalik tabir

kehidupan yang penuh dengan tipu daya. 

hipokrit.

perbalahan.

tunding-menunding.

palsu.

semuanya berlakon.

ada yang jadi pelakon utama.

ada yang jadi pelakon tambahan.

dan ada yang jadi hanya disebalik tabir. 

aku mungkin salah seorang yang disebalik tabir itu.

hah. tak penat ker?

MOTIF.

satu pagi. aku mengadap skrin komputer berjenama HP di cyber lab. port aku selalu lepak. sebab lain aku berada di sini? line internet laju mungkin. atau aku suka mendedahkan kulit kepada penghawa dingin. kenape? saje suka-suka. sebab lain? 

perlu sangat ker isu sebab dibangkitkan? tak semua benda yang nak dibuat memerlukan sebab.

aku memandang skrin lagi dengan kosong. bukan kosong hanya memandang skrin yang gelap. tapi memandang dengan tidak mempunyai perasaan. nak cakap aku suka. tak. aku marah. tak jugak. aku tak pasti dengan apa yang aku rasa. yang aku tahu. aku tengah kusut. berkecamuk. nak mengamuk pun ada jugak. 

aku nie dah kenapa?

bukak you tube. kenape semua lagu aku search sedih-sedih. kau patah hati? ada orang tumbuk kau? atau ada orang ugut nak bunuh kau?

mengarut.

biarkan aku bebas. bebas dengan apa yang aku nak rasa. please aku tak nak terikat dengan kebodohan yang aku rasa sekarang.

aku cuma mintak tuh. tak lebih. tapi apa yang aku nak sekarang. tak dapat. sebab tuh aku down. kenape nak down lagi nie?

mungkin aku boleh berpura-pura. kan aku dah cakap kehidupan penuh dengan dunia lakonan semata-mata. well yang jadi pelakon utama selalu happy ending. pelakon tambahan jugak dapat bayaran. tapi kalau yang hanya disebalik tabir? 

bayang-bayang.

aku sedar yang kita tak boleh terlalu berharap pada orang lain di sekeliling kita. Sedangkan bayang-bayang kita sendiri tak bersama kita bila tak ada cahaya, inikan pula orang lain yang tak ada kena mengena.- older post

mungkin tak ada orang yang sedar kewujudan seseorang yang hanya berada disebalik tabir.

sedih.

aku tak nak jadi seseorang disebalik tabir itu lagi.

aku tak okey. tapi aku cakap aku okey. tahu kenapa aku cakap macam tuh? sebab aku tak nak kau risau. kawan-kawan risau. Biar aku seorang yang rasa asalkan aku tak susahkan semua orang. boleh?

sudah. untuk kesekian kalinya. aku penat. 

aku nak naik belon udara panas dan mengelilingi dunia supaya aku tak jumpa dengan orang yang aku kenal. bodoh nak lari dari realiti sedangkan nak atau tak kau kena tempuhi jugak.

mohon berikan aku masa untuk berbetulkan apa yang tak betul. 

dan masih terkejut dengan apa yang aku dengar. setiap inci perkataan yang dititipkan masih terngiang di kepala. aku cuba untuk lupakan tapi.

useless.

jangan sampai aku hentuk kepala kat dinding semata nak lupakan. tapi tuh bodoh sangat. aku tak ada lah tahap bangang sangat nak buat macam tuh.

jap jap aku tak paham apa yang aku cuba sampaikan. blerghhh!




eh disebabkan lama aku tak update blog. sumpah rasa penulisan aku hancur.
HAHAHAHAHAHAHA